Ga naar de inhoud

Wandelingen in de educatieve Heemtuin in het Alblasserbos in Papendrecht

Leen den Ouden geeft rondleidingen in de educatieve Heemtuin van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA) Deze wandelingen vinden plaats in het Alblasserbos op de laatste zaterdagen van de maanden juni, juli, augustus, september en oktober 2024. De 1e wandeling op de verschillende dagen vindt plaats om 13:30 uur en de 2e wandeling om 15:00 uur.

Aanmelden voor deze wandelingen is niet nodig. Wel wordt aangeraden om bij nat weer waterdichte schoenen of laarzen aan te trekken. Rolstoelen zijn niet geschikt voor deze rondleiding.

Op de volgende data en tijden worden de wandelingen in de educatieve Heemtuin georganiseerd:

Gelukkig dat het mooie en droge weer er aankomt! Wilt u de Alblasserwaard in miniatuurvorm zien dan kunt u meelopen met de wandeling door de Heemtuin. Leen den Ouden vertelt in het kort de geschiedenis van de Alblasserwaard en daarna gaat de wandeling naar de Heemtuin. Hier vindt u de landschapselementen waarmee de Alblasserwaard is opgebouwd. Tevens loopt u langs de natuurelementen die hier zijn ingericht.

Verzamelen bij het Streeknatuurcentrum van de Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard, Matenaweg 1, 3356 LS in Papendrecht.