Ga naar de inhoud

Educatie IVN werkgroep

Contactpersoon

Nel Welschen
e-mail educatie@nvwa.eu

De educatie IVN werkgroep organiseert voor kinderen in de basisschoolleeftijd actieve evenementen in- en rondom het Streeknatuurcentrum. Kinderen kunnen er met hun ouders/begeleiders zelf ontdekkingen doen in de natuur.

Natuureducatie is van essentieel belang voor de ontwikkeling van kennis over de natuur en het milieubewustzijn bij kinderen.

Hieronder staat het volgende geplande educatieve evenement van de NVWA.


De NVWA organiseert ook activiteiten voor (basis)scholen.

___________________________________________________________________________________________________________________

VOORJAARSVAKANTIE: STRUINEN DOOR HET ALBLASSERBOS 21 FEBRUARI

Tijdens de winter toch al het voorjaar ontdekken? We maken een wandeling in het bos en gaan, onder leiding van een gids, op zoek naar nesten van vogels, bomen die al gezwollen knoppen hebben, kleine diertjes die weer gaan leven, bloemen die bloeien en nog veel meer.

Kom dus op woensdagochtend 21 februari naar de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en kom er achter wat er allemaal te vinden is in het winterbos! De ochtend duurt van 10.00-12.00 uur.

Deze struintocht door het bos is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar  kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.  Jullie worden ontvangen in het Streek natuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard, Matenaweg 1 te Papendrecht.

De kosten bedragen € 2,50 per kind . Graag van tevoren opgeven, naam en leeftijd kind, via jeugd@nvwa.eu.

Hopelijk tot ziens,

Werkgroep educatie Natuur – en Vogelwacht Alblasserwaard.