Ga naar de inhoud

Schilderijen Mariet van Vliet de Gruijter in het SNC

Komend uit de Krimpenerwaard (Lekkerkerk) werden wij tijdens een fietstocht door de mooie Alblasserwaard verrast tijdens een stop bij het Streekcentrum Alblasserwaard gelegen in het Alblasserbos. In het streekcentrum een stop met koffie en heerlijke appeltaart en waar wij ook de toenmalige expositie bewonderden.
In het Streeknatuurcentrum mag ik nu mijn schilderijen exposeren.
Ik heb schilderles gehad van Ina Verkaik uit Lekkerkerk en Bert Vernooij uit Capelle aan de IJssel.
Mijn schilderijen zijn kleurrijk, meestal abstract en soms ook met een figuratieve uitstap. Ik laat mij inspireren door verschillende kunstenaars en wat ik zoal waarneem. Zo werk ik naar een eigen stijl toe.
Het leukst vind ik werken met acrylverf en door het verven laag op laag krijg je levendige verrassende effecten. Veel van mijn werken zijn letterlijk en figuurlijk een ‘’bron’’van kleur en licht.