Ga naar de inhoud

Geplande lezingen in de tweede helft van 2022

Donderdag 15 september 2022:

Ferry van Jaarsveld

Titel: alles wat u over egels wilde weten.


Ferry is beheerder van de egelopvang in Papendrecht en heeft veel kennis van egels. Hij kan daar op deze avond veel over vertellen en laten zien.


Donderdag 20 oktober 2022:

Pieter  Schook

Titel:  de PRACHT en KRACHT van wilde planten

Verteld wordt over planten, die Pieter Schook als natuur-en schoolgids in de Hollandse Biesbosch heeft leren kennen. Wilde planten zijn niet alleen mooi, maar ook verrassend leuk, vaak helend en soms heel lekker. Hoe herken je de plant in het veld; wat zijn de typische kenmerken? Welke interessante feiten zijn er (door de eeuwen heen) bekend over de plant, dus de weetjes. Heeft de plant geneeskracht is deze verklaarbaar? Zijner delen van de plant eetbaar en kun je er dan iets lekkers van maken?

In februari 2022 verscheen het boek Biesboschflora van zijn hand.


Donderdag 17 november 2022                 
Niels de Zwarte

Titel: vleermuizen, mysterieus en interessant

Niels de Zwarte is ecoloog bij Stadsbureau Rotterdam, onderdeel van het Natuurhistorisch museum in Rotterdam. Als ecoloog zet hij zich in voor meer natuur in en om de stad, ook in de havens van Rotterdam. Niels heeft speciaal kennis van vleermuizen, hij was oud-voorzitter van de  vleermuiswerkgroep Nederland. Het wordt ongetwijfeld een boeiende, leerzame avond.

                                          (Coördinatie lezingen: Jopie Zwartbol)