Ga naar de inhoud

Uilen en braakballen. Een geslaagde kinderactiviteit op 28 december 2022

Tijdens de Braakbalochtend krijgen kinderen uitleg over Uilen en hun braakballen en ze kunnen actief braakballen ontleden. Zo ook op 28 december.

Tegen 09.30 komen de kinderen en hun ouders geleidelijk naar binnen. Nieuwsgierig naar wat er die ochtend gaat gebeuren. Het zijn er veel: 45 kinderen en ongeveer 20 begeleiders. Zodra iedereen een plekje heeft gevonden, gaat het verhaal over uilen beginnen. Het jonge publiek luistert aandachtig en knikt soms instemmend. Afsluitend een filmpje over een jagende oehoe. Dat zag er spectaculair uit.
Daarna kan het pluizen van braakballen beginnen. En, hoewel de zaal goed vol zit, is het muisstil. Dat kan ook niet anders als je op zoek bent naar muizenschedels. Ze zijn verrast over alles wat ze, na voorzichtig lospeuteren, kunnen vinden. De vondst wordt goed bewaakt en eventueel opgeplakt.  De schat gaat niet verloren. 
Het was een leuke ochtend voor de kinderen, ouders en de gidsen.