Scholenprogramma

Natuuravonturen voor kinderen

Of het nu herfst, winter, lente of zomer is, er is altijd iets te beleven in de natuur. Kom gezellig een (halve) dag langs bij de Natuur- en Vogelwacht “De Alblasserwaard” (NVWA) om praktische kennis op te doen over de natuur.

In ons streeknatuurcentrum hebben wij diverse natuurobjecten tentoongesteld en is een mooi interactief schilderij van onze educatieve tuin aanwezig. Vanuit onze jeugdruimte worden excursies voor schoolgroepen gegeven in de educatieve tuin en het omliggende bos. De kinderen worden door twee gidsen ontvangen. We beginnen binnen met een inleiding, ondersteund door foto’s en materialen. Daarna gaan de kinderen met de gidsen voor de rest van het programma naar buiten.

Voor de  schoolexcursies kunt u kiezen uit diverse onderwerpen. Wij hebben ze hieronder voor u in een tabel gerangschikt en tevens opgenomen (grijs vakje) voor welke groep het onderwerp het meest geschikt is. Bekijk ook onze beschrijving van de onderwerpen.

De excursies worden, mits het weer het toelaat, het hele jaar door gegeven. In de maanden april tot en met oktober zijn er wel meer onderwerp mogelijkheden, maar struinen in het bos in de winter, kan tot onverwachte vondsten leiden.

De excursies duren een dagdeel, namelijk van 9.15 - 11.15 uur of van 12.15-14.00 / 13.15 - 15.00 uur. Vanwege het feit dat veel scholen een continu rooster hebben, kunt u in de middag uit twee tijdvakken kiezen. De kosten per kind, inclusief één consumptie, bedragen 2,00 euro met een minimum van 35 euro per groep.

Bij een afmelding die korter dan 24 uur van tevoren plaatsvindt, zijn wij genoodzaakt 35 euro aan u in rekening te brengen. Dit geldt niet als de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.

Door het invullen van het aanmeldformulier en deze te mailen naar scholen@nvwa.eu kunt u zich aanmelden voor één van de excursies.

Wilt u langer dan een dagdeel bij de NVWA doorbrengen of een ander, dan in de tabel genoemd, onderwerp behandelen, omdat u daar bijvoorbeeld in de klas mee bezig bent,  neem dan contact op via scholen@nvwa.eu, zodat bekeken kan worden of uw wensen uitvoerbaar zijn.

Wij hopen dat u een bezoek aan de NVWA in het schoolrooster in kunt plannen, zodat wij de kinderen een onvergetelijke (halve) dag in de natuur kunnen laten beleven.

 

Met vriendelijke groet,

Contactpersoon scholen NVWA