Nieuws

Tips voor de jeugd tijdens de zomervakantie

In de vakantiemaanden juli en augustus hebben twee leuke activiteiten voor kinderen:

1. Excursie ‘zintuigenpad’

Op woensdag 28 augustus bij we een tocht maken en van alles ontdekken rondom onze zintuigen: ruiken, proeven,voelen, luisteren en kijken. Dit doen we in de mooie tuin en boomgaard van de Heerlijkheid in Papendrecht. Het is voor kinderen (en ouders/begeleiders) in de basisschoolleeftijd. De kosten zijn 2,50 per kind (inclusief een glaasje limonade).

Voor deze activiteit moet u zich wel aanmelden: . Vermeld duidelijk de naam en leeftijd. De tocht is van 10.00- 12.00 uur.

2. Zelf op pad

Wilt u liever met uw kinderen op een zelfgekozen tijdstip iets in de natuur ondernemen. Dan is de rugzakwandeling “Op stap met de Kievit” een aanrader. In een rugzak zitten allerlei materialen voor een leuke tocht waarbij kinderen veel te weten komen over het leven van de kievit, de weidevogel die het symbool is van de Natuur- en Vogelwacht. U kunt de rugzak huren voor 15,00 euro (waarvan 10,00 euro borg). Een rugzak heeft voldoende materiaal voor 5 kinderen. De tocht bestaat uit activiteiten binnen zowel als buiten. Leuk onderdeel is bijvoorbeeld het bordspel over de kievit. Na afloop van de wandeling ontvangen de kinderen nog een leuke herinnering.

<< Ga terug naar de vorige pagina