Nieuws

Lezing weidevogels dinsdag 28 januari in Papendrecht

De Weidevogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard organiseert een lezing over weidevogels op dinsdag 28 januari 2020 in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard.

Ieder voorjaar kunnen we in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden weer volop genieten van onze weidevogels. Het is een prachtig gezicht om de kieviten in maart weer te zien buitelen. De eerste Grutto-roep eind februari / begin maart kan het lente-gevoel ineens bij u oproepen. Het alarmeren van de Tureluur en de zingende Veldleeuwerik hoog in de lucht. Het is genieten geblazen. De Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden zijn belangrijk voor onze weidevogels. Hoe gaat het op dit moment met onze weidevogels? Sinds 1990 loopt de weidevogelstand landelijk terug. Kunnen we deze tendens stoppen?

De vrijwilligers van de weidevogelwerkgroep Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard zijn met name in het voorjaar druk in de weer om de nesten van de weidevogels te beschermen. Op welke manier we de nesten beschermen en wat we er zelf aan kunnen doen zal aan bod komen. Wie anders dan
Astrid Kant kan hier zo boeiend en enthousiast over vertellen? Astrid Kant neemt u in vogelvlucht mee in de boeiende weidevogelwereld.

Is uw interesse gewekt? De lezing wordt gehouden op dinsdag 28 januari 2020. De aanvang
is om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en iedereen is van harte welkom.
Het adres van het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard is: Matenaweg 1, 3356 LS
Papendrecht. De entree bedraagt € 2,00.

Gezien de verwachte drukte en het beperkt aantal plaatsen verzoeken wij u uw komst te
bevestigen aan André Hornstra of Theo Bakker via een van onderstaande e-mailadressen:

  • andre.hornstra@gmail.com
  • t.bakker6@upcmail.nl

Wij zien u graag op 28 januari a.s.!

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina