Nieuws

Lezing Natuurjaar 2016 in beeld

AANKONDIGING LEZING NVWA

NATUURJAAR 2016 IN BEELD

Donderdagavond 23 februari organiseert de Natuur- en Vogelwacht “de Alblasserwaard” een boeiende lezingenavond waarbij wordt teruggeblikt op het Natuurjaar 2016. Net als in voorgaande jaren zullen verschillende sprekers korte lezingen geven over uiteenlopende onderwerpen. 

Vogelringer Roel Meijer vertelt over het vangen en ringen van Boerenzwaluwen. Corné Stam en Rik Vinke, jeugdige leden van de vogelwerkgroep vertellen over de bijzonderste waarnemingen van 2016 in de Alblasserwaard en laten prachtige foto’s zien. Nieck Alderliesten ging afgelopen najaar op zoek naar de Noordse Woelmuis in de Boezems van Kinderdijk en vertelt of hij dit zeldzame muisje ook heeft gevonden.
Richard Slagboom neemt u mee de rietlanden in van Kinderdijk waar de vogeltellers van de NVWA (eindelijk) de grootste kolonie Purperreigers van Nederland aantroffen.

Naast een terugblik, kijken we ook vooruit. Nico Maat, projectleider van Waterschap Rivierenland, vertelt over de grootschalige projecten van het Waterschap die momenteel worden uitgevoerd te midden van de wereldberoemde molens van Kinderdijk. Hierbij wordt waterveiligheid gecombineerd met natuurontwikkeling.

De lezingenavond start om 19.30 uur. U bent van harte welkom in het Streeknatuurcentrum van de NVWA aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. De entree bedraagt € 2.50    

Begin mei 2016 bezochten 11 Vale Gieren de Alblasserwaard (foto Merijn Loeve)

<< Ga terug naar de vorige pagina