Nieuws

Kerstvakantie: Uilen en braakballen bij de NVWA

Kerstvakantie: Uilen en braakballen bij de NVWA

Uilen en braakballen? Uilen eten onder andere muizen maar kunnen deze niet helemaal verteren. Ze spugen de resten uit in de vorm van braakballen. Deze ochtend laten we diverse (opgezette) uilen zien en vertellen van alles over de eet- en leefgewoonten van de uilen en andere vogels die braakballen maken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken we wat er allemaal in een braakbal aanwezig is en misschien komen we er dan zo achter wat de uil gegeten heeft.

Kom dus op donderdagochtend 28 december naar de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en ontdek dat braakballen niet vies zijn, maar dat ze veel vertellen over de eetgewoonten van onder andere uilen. De ochtend duurt van 10.00-12.00 uur.

Deze ochtend is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar  kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Jullie worden ontvangen in het Streek natuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard - Matenaweg 1 te Papendrecht.

De kosten bedragen € 2,50 per kind en dat is inclusief een glaasje limonade. Graag van tevoren opgeven, naam en leeftijd kind, via scholen@nvwa.eu.

Hopelijk tot ziens,

Werkgroep educatie Natuur – en Vogelwacht Alblasserwaard.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina