Educatie

Kilk op deze link: "Persbericht Moestuincursussen voor IVN afdelingen"

 

Bibliotheek en studiecentrum
De actieve leden van de Natuur- & Vogelwacht hebben recht op het ter plekke inzien van boeken en het lenen van boeken uit de bibliotheek van de NVWA. Dit zijn het bestuur, de kaderleden en leden van de werkgroepen.

U kunt zich zaterdagmorgen van 10.30 t/m 12.00 uur opgeven om deel te nemen in de vergaderzaal van het Streeknatuurcentrum

Nadere informatie: Leen den Ouden 078-6153280 (mail)
U krijgt dan via mail de handleiding inzake de bibliotheek
Lees en vergroot uw kennis en draag dit uit!


Educatieve tuin
De educatieve heemtuin ligt op 50 meter, schuin achter het Streeknatuurcentrum De Alblasserwaard. Hierin zijn opgenomen de landschapelementen van de Alblasserwaard en natuurelementen. In de folder (te verkrijgen in het Streeknatuurcentrum) is beschreven: Het doel, de route naar de tuin, de historie, de toekomst en de wandeling. De folder is hier te downloaden. Wij zijn trots op het bereikte resultaat van een weiland tot een waar natuurparadijs.

Expositie
Om de 2 maanden wordt er een nieuwe expositie, veelal van tekeningen of schilderijen aan een hiervoor gereserveerde muur van de grote zaal geexposeerd. Dit wordt door de kunstenares Elly Snoeren georganiseerd. Elke amateur of professional kan hieraan deelnemen. Liefst met kunst, die iets met natuur te maken heeft. Kom eens kijken als het Streeknatuurcentrum open is.
Een beschrijving van de huidige expositie vindt u hier

Radio en TV
Wij nemen deel aan Radio en TV in Sliedrecht en Papendrecht. Wij proberen dit jaar een start te maken om via deze plaatselijke omroepen uitzendingen te maken van al onze activiteiten binnen de Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard.

Vogelschermen
Wilt u vogels kunnen observeren met een gewone kijker, dan is een vogelkijkscherm noodzakelijk. Een vogelkijkhut is geplaatst aan het einde van de Tiendweg in Nieuw Lekkerland richting de molens. Wij zijn geïnteresseerd in kijkschermen op andere interessante plaatsen als hier toestemming voor is en de financiering is te realiseren.

Wandelingen
De IVN werkgroep organiseert maandelijks van april tot en met oktober wandelingen in de Alblasserwaard elke eerste zaterdag van de maand, meestal om 13.30. vertrek vanaf ons centrum. U kunt de wandelingen bekijken in de Agenda.
Nadere informatie: Nel Welschen 078-6172348


Winkel
In de winkel zijn vooral educatieve spullen te koop voor oud en jong. Belangrijk zijn de routes in de Alblasserwaard. Kom eens langs voor een zoekblad voor beestjes, een boekje om te kleuren en te spelen, maar ook een leuke kikker, een mok of kaarten.
Nadere informatie: Ans v.d. Hoek, info@nvwa.euWilt u meer informatie, neem dan contact op met: Leen den Ouden 078-6153280 (mail)