Activiteiten PIWG

Met het zomerseizoen van 2018voor de deur kan de PIWG weer volop aan de slag.

Woensdag 16 april starten de wekelijkse kilometerblok inventarisaties in de Alblasserwaard. Een aantal blokken wordt volgens ‘het nieuwe strepen’ gedaan en enkele blokken worden volledig geïnventariseerd. We beginnen steeds om 19.15 uur tot het donker wordt. Van week tot week wordt de plaats vastgesteld, informeer hiervoor bij de coördinator.

We zullen tijdens de avonden ook regelmatig een ‘mijn berm bloeit’ inventarisatie doen. Voor meer informatie over ‘mijn berm bloeit’ zie de website www.floron.nl/bermen.

Naast de wekelijkse inventarisaties zal ook de rivierdijk tussen Dalem en Gorinchem geïnventariseerd worden. Evenals het Vogeltjesland, de Paddenwaard en de Kikkerpoel bij Nieuw-Lekkerland.

 

Verder staan nog diverse excursies op het programma:

Zaterdag 21 april Voorjaarsexcursie, locatie is nog niet bekend.

Zaterdag 9 juni een vlinderexcursie, locatie nog niet bekend.

Vrijdag 22 tot en met maandag 25 juni is de meerdaagse excursie naar de Eifel. Hiervoor vóór 1 mei opgeven bij Leo van Beest, lhvanbeest@gmail.com

Zaterdag 7 juli is het Zwanenwater het doel. Met name de Welriekende nachtorchis staat dan in grote aantallen in bloei.

Zaterdag 11 augustus de Moerputten bij ’s Hertogenbosch. We hopen dan het Pimpernelblauwtje te zien.

Zaterdag 25 augustus gaan we naar de Ewijkse plaat. Na het langdurige hoge water in de afgelopen winter is het spannend om te zien of dat nog bijzondere planten oplevert, die via zaad aangevoerd zijn.

Woensdag 19 september is de najaarsbijeenkomst om 19.30 uur in het SNC

 

Opgeven en informatie over de activiteiten bij de coördinator: acvanvliet@hetnet.nl